![]() |
|
|
|
#1 |
![]() Kayıt Tarihi: Jun 2007
REP Puanı : 10
REP Grafiği :
![]() |
Çanak Anten ile Lnb Arasındaki Mesafe Nasıl Hesaplanır
Çanak ile LNB arasındaki en ideal mesafenin hesaplanması Bir çanaktan maksimum oranda verim alabilmek için Focal Point'in tam yapılması gerekir. Bunun için gerekli formül aşağıda verilmiştir. Formül : F = r2 / 4c Yani 200 cm çapı ve 30 cm derinliği olan bir çanağın ideal Focal Point'ini şöyle buluruz. 200 cm'nin yarıçapı 100 cm'dir. Bunun karesi 100 x 100 = 10000 cm'dir. Derinlik 30 cm x 4 = 120 cm'dir. 10000'i 120'ye bölersek 10000/120=83,3 cm Bu çanağın ideal Focal Point'i 83,3 cm'dir. Kanal üzerindeki LNB tutacağı 2-3cm ileri/geri hareket payına sahiptir. Böylelikle çanağınızdan en yüksek verimi alabilirsiniz. Ben kendi canagımda saglamasını yaptım.veriler dogru.yinede tam milimetrik bulamassınız cunku yaptıgınız ölcümün hassasiyetine göre deger degisecektir bu kaba ölcüden sonra eger lnb ye rahat ulasabiliyorsanız (canak 3 metre oldugu icin )ince ayarını elle ileri geri oynatarak yapmalısınız.3 metre ile bu uydulardan kuvvetli sinyal almanız gerekir tabi bulundugunuz yerde önemli.canagınıza yan yuzeyinden bakarak bir atıklık olup olmadıgını da kontrol edin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Misafir
|
usta benim sana bir sorum olacak ben bazi kanallar gösteriyor baziları göstermiyor
|
|
|
|
#3 | |||||||||||||||||||||||
![]() Site Sahibi
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Meslek: serbes meslek
REP Puanı : 22325
REP Grafiği :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.kanalların göstermemesi ilk olarak bakmak istediğiniz kanalın sinyal gücü çok düşüktür. 2.Lnb ayarlarında azda olsa ileri geri yaparak ve sağ sola çevirerek ince ayar yapılır. bunları deniye bilirsiniz. saygılarımla
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bende 1 Lira Vardı. Sende 1 Lira vardı. Paraları değiştirdik, yine 1 liramız var. Bende 1 bilgi Sende 1 bilgi vardı. Bilgileri değiştirdik şimdi sende 2 bende 2 bilgi var. İşte Paylaşım Ruhu Budur....:uh.18: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
![]() |
| Reklam | ||||
|
| Paylaşmak Güzeldir |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Etiket |
| anten, arasındaki, çanak, hesaplanır, ile, lnb, mesafe, nasıl |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|
| Uyduhane.Com kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız RoMeO email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler! | FORUM KURALLARI . |