![]() |
|
|
|
#1 |
![]() Web Desing
Meslek: Bilgisayar Programcılığı
REP Puanı : 20015
REP Grafiği :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Download FAQ [emule]
[/SIZE] pw: buvatanki Bu anlatim ile PC ye bagli bir kart yazici ile Humax5400 de kanallar acilabilir. (ben sadece bunu basardim.. ayni anda pc'de dvb-s kart ile de seyredeblinirmis. ve hatta pc'ye bagli dream ve dbox2 lere de baglanti kuruluyormus.) 1.Bölüm: Sharing at Home ------- Lazim olan proglar: Card Server 1.5 beta 3.2 (CardServer.exe) Humax5400 Sharing Interface4 Client 2.05 (Hsic.exe) ikiside Humax Toolbox 1.33’ ün icinde. PC Com Port ile Kart yaziciya baglancak, mesela Com1, ve PC Com Port ile Humax5400’e baglancak, mesela Com3’e. Nullmodem kablo ile. Simdi Humax Toolbox üzerinden STB Tools--> Card Server 1.5 calistirin. Settings --> Communication Settings: Bind to: 169.254.36.xxx [Burda system deki netzwerkadapterler gözüküyor, mesela ethernetkart, isdnkart gibi. Eger intenetten kullanilcaksa bagli olan kart secilmeli. Disariya cikilmadikca fark etmez. Birine secin, bundan sonra hep bu numara lazim olacak.] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Readers: Add: --> MasterCRD on COM 1 [bagli olan com portu secin] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Edit Users --> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Add User --> Username: Humax5400 Password: HSIC Allow EMM: [isaretleyin] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Edit Servers --> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Add Server --> Servername: [bir isim secin] IP Address: 169.254.36.xxx [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Birde HSIC ayarayin: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Settings --> Server: Protocol: TCP/IP IP/Name: 169.254.36.xxx User: Humax5400 Password: HSIC Client: Local-IP: 169.254.36.xxx Humax5400 COM-Port: 3 [Humax5400’ ün bagli oldugu Port] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Simdi programlarin ikisinide kapatip yeniden acin. ( Toolbox üzerinden acinca Client otomatikmen acilir.) Kart takmadan önce: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Karti yaziciya takinca Cardserver gözükmesi lazim. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Premierere kanalini acinca cardserver: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Premiere kanalini acinca Client programda rakimalar arka arka gelmesi lazim ve en gec 7 saniye sonra resim acilmasi lazim. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Humax da su ayar gerekli: MENU-->ToH-->Config-->CAID Preselect-->CARD+S+EMU ve kullanilan FUN-Kart'in CoCo su 00 00 00 00 00 00 00 00 olmasi gerekiyor. -------------------------------------------------------------------------------- Altta devami
|
|
|
|
#2 |
![]() Web Desing
Meslek: Bilgisayar Programcılığı
REP Puanı : 20015
REP Grafiği :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2. Bölüm: Sharing Via InterNet
CardServer v1.5 Beta 3.2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Settings --> Communication Settings: Bind to: 192.168.0.2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pc routere bagli ve routerin ip'si 192.168.0.1 Readers: yukariya bakiniz! Edit Users --> yukariya bakiniz! Edit Servers --> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Add Server --> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Servername: [bir isim secin] IP Address: 192.168.0.2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] OK [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] OK [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] simdi kapatin: Shutdown ve yeniden acin. karti takinca söyle olmasi lazim: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Birde HSIC ayarayin: Settings --> Server: Protocol: TCP/IP IP/Name: xxx.dyndns.org User: Humax5400 Password: HSIC Client: Local-IP: 127.0.0.1 Humax5400 COM-Port: 3 [Humax5400’ ün bagli oldugu Port] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] simdi fazladan birde router ayari gerekli! birde kendinize bir dinamik ip ayirin (dyndns.org dan bedavadir) benim router d-link 604 ilk önce dhcp bölümünde pc nin mac adresine statik bir ip vedim 192.168.0.2 (belki zorunlu degil, ama benim icin daha kolay böyle) ardindan, dbox2 ve dreambox ile ugrasanlar bilir, bir virtual server kurdum: Name: Humax5400 Private IP: 192.168.0.2 Protocol Type: TCP Private Port: 20248 Public Port: 20248 Schedule: Always ve tabiki: Enabled [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sonunda Dynamic DNS bölümünde su ayarlari yaptim Provider: DynDNS.org (d-link menüsünde mevcut) Hostname: xxx.dyndns.org username: ben Password: gizli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hepsi bu: simdi test icin cardserver calistirin ve ardindan clienti. acin abonun actigi premiere kanali ve 7 saniye icinde resim var. router menüsünden disconnect yapinca resim kayboluyor. eger routerin idle 0 ise, yani hemen tekrar baglaniyorsa. sadece clienti yeniden calistirmak yeterli. tekrar resim geliyor. 100 % ispatlanmis degil, cünkü kart yazici ile humax ayni pc ye bagli , ama prensip olarak böyle olmasi lazim. eger mümkünse biri tatbik ederse cok sevinirim. yoksa ben firsat bulup baska yerde humax kurana kadar beklemek lazim. bu ara cw105 ile de tecrübem oldu, ve güzel calisti. orada fazladan Client'in KEY yazan yere bir key girmek gerekiyor. bos calismiyor, ve ayni key cw105 de girilmek zorunda. soran olursa anlatirim
|
|
|
|
#3 |
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2007
REP Puanı : 38
REP Grafiği :
![]() |
super anlatmisin usta tesekurler
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Misafir
|
ya usta baska konu yokmu 5400 üzeri??
ben acemiyimde |
|
![]() |
| Reklam | ||||
|
| Paylaşmak Güzeldir |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Etiket |
| cardsharing, humax5400 |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|
| Uyduhane.Com kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız RoMeO email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler! | FORUM KURALLARI . |