![]() |
|
|
![]() |
|||||||
| Gbox Server Hakkında Herşey Gbox Exchange (local in newcs) |
|
||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Stil |
|
|
#1 |
![]() Kayıt Tarihi: May 2007
REP Puanı : 10
REP Grafiği :
![]() |
arkadaslar,
bir kac haftadir gbox'u calistiramadim.. bende dreambox 7020 var pli flubber ile... gbox 2.1b yukledim uzerine, butun dosyalari chmod 755 ve 644 verdim... gbox.cfg kendi ip leri verdim forward yaptigim portuda yazdim oraya.. cwshare control ettirdim o da iyi... telnet ile " gbox & " yazdim gboxu calistirmak icin bu error lari verdi: -ERROR: cannot bind port rx number 8017 Address already in use - Error in bind indINP socket nerde hata var anliyamadim... yardimci ola bilirseniz super olur.... Selamlar Tekro |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Misafir
|
arkadasim dosyalarin hepsini oncelikle chmod 755 yap daha sonra routerdan acmis oldugun portu kontrol et.daha sonra cwshare.cfg dosyasini incele adreslerden birisi yanlis yazilmis yada sifrelerle cakisiyor olabilir.bunu anlamak icinde gbox cfg dosyasini ac Z: { 01 10 } bu satiri bul eger sonu 10 ise 01 olarak degistir.daha sonra gboxsu restart yap ve var/tmp klasorune git olusan debug dosyasini bilgisayarina indir ultraedit 32 gibi programla debug dosyasini incele hatanin sebebi mutlaka debug dosyasinda yazar.bunlari yaptiktan sonra birde dyns adresini kontrol et silinmis olabilir.
Konu patbaba tarafından (05-26-2007 Saat 05:58 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#3 |
REP Grafiği :
![]() |
slm patbaba,
anlamadigim bi nokta var var/tmp klasorunde neden debug dosyasini bilgisayarima indiriyim? daha demin forumda okudum benim gbox.cfg'de O satiri boyle: O: { 00 } 192.168.xx.xxx bunun arkasina daha dreamboxun sifresini girecekmiyim? |
|
|
|
|
|
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
Misafir
|
Yani sanırım gbox zaten çalışıyor. Önce durdur sonra elle başlat. Bu şekilde dene bence. |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
#5 |
REP Grafiği :
![]() |
tamamda gbox calisiyorsa, gbox share control'u acmaya calistigimda, bagalan dugmesine tikladimda bu yaziyor: check of gbox is running!!
dyndns adresimde bi hata ola bilirmi? herseyi denedim dreambox'ta aklima tek dyndns geliyor artik... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Misafir
|
Şimdi debug.txt de yazanları görmeden sorun konusunda bişi diyemem.
Önce telnet le bağlan. ps au komutunu gönder bakalım listede gbox varmı? daha sonra gbox varsa /tmp klasörü içerisinde tail -f debug.txt & komutunu verki anlık durum konsol ekranına yansısın. eger dyndns de hata varsa gbox kendi ip si dyndns i kontrol edip tutmaması durumunda online olmayacaktır. |
|
|
|
#7 |
REP Grafiği :
![]() |
telnet ile ps tikladimda 4 defa gbox var... yanliz /tmp klasurde share.info dosyasi yok...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Misafir
|
debug.txt dosyası mevcut mu?
|
|
|
|
#9 |
REP Grafiği :
![]() |
debug.txt dosyayi nerde bula bilirim? suan evde degilim isteyim.. ama oyle bi dosya gormedim hic...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Misafir
|
tmp klasörünün içinde olması lazım.
|
|
![]() |
| Reklam | ||||
|
| Paylaşmak Güzeldir |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Etiket |
| error, gbox, veriyor |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|
| Uyduhane.Com kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız RoMeO email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler! | FORUM KURALLARI . |