![]() |
|
|
![]() |
|||||||
| Gbox Server Hakkında Herşey Gbox Exchange (local in newcs) |
|
||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Stil |
|
|
#1 |
![]() Site Sahibi
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Meslek: serbes meslek
REP Puanı : 22325
REP Grafiği :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gbox Komutları
GBOX KONFİGÜRASYON DOSYASI
KOMUTLARIN AÇIKLAMASI Gbox.cfg dosyası G : gbox çalışma modu komutu # 00 yalnızca Emu # 01 yalnızca SoftCam (kart varken), Emu (kart yokken) # 02 yalnızca netten gelen sanal kartlar # 03 karışık mod !!!!! her zaman bunu kullanın !!!!! G: { 03 } ECM (Entitlement Control Message) – Yetkili kontrol mesajı EMM (Entitlement. Management Messages). – Yetkili yönetim mesajı C : ECM Mesajlarının TV de gösterilmesi # 00 ECM´leri gösterme # 01 Yalnızca geçerli ECM´leri göster # 02 Tüm geçerli veya geçersiz ECM´leri datalarla birlikte göster C: { 01 } M: EMM Mesajlarının TV de gösterilmesi # 00 EMM´leri gösterme # 01 Yalnızca geçerli EMM´leri göster # 02 Tüm geçerli veya geçersiz EMM´leri datalarla birlikte göster M: { 02 } A: Otomatik Güncelleme # 00 Oto güncelleme reddedilmiş (varsayılan) # 01 AU etkin kıl # 02 Otomatik AU etkin !!!!! her zaman bunu kullanın !!!!! A: { 02 } U: Key güncelleme # 01 Yalnızca yeni keyleri güncelle ( varsayılan ) # 02 Tüm keyleri güncelle U: { 01 } H: Pidleri rastgele hale getirme # 00 Tüm pidleri karıştır, SAKIN KULLANMAYIN YALNIZCA TEST İÇİN # 01 Pidleri gereken algoritma ile uyumlu keylerle karıştır !!!!! her zaman bunu kullanın!!! H: { 01 } T: Key dosyaları klasörü # 00 Key dosyaları /var/keys klasöründe # 01 Key dosyaları /var/tmp klasöründe T: { 00 } O: Multi sistem Camler için com1/com2 de On Screen Display # 00 OSD yok (varsayılan) # 01 Smartkart Mesajlarını Neutrino da göster # 02 Smartkart Mesajlarını Neutrino yeni http formatında göster # 03 Smartkart Mesajlarını Enigma da göster O: { 00 } 192.168.X.X ( Lokal IP – Dream için ) L: Net Modunda UDP Portla Haberleşme Logu # 00 UDP port ile haberleşme # 01 UDP port ile haberleş - IP, port, UDP L: { 00 } 192.168.X.X ( Lokal IP – Dream için ) YYYY ( UDP Port ) Z: İzler / Düzeltmeler # xx yz ; xx=00 TV ye çıkış yok # xx yz ; xx=01 TV ye çıkış var # xx yz ; y=0 İz çıkışı (!!!Kullanmayın!!!) # xx yz ; y=1 İz çıkışı Yok # xx yz ; z=0 Tv ye çıkış # xx yz ; z=1 /var/tmp/debug.txt dosyasına çıkış # xx yz ; z=2 UDP’ye çıkış (gboxt ile yakalayabilmek için) Z: { 00 12 } 192.168.X.X ( Lokal IP – Dream için ) YYYY ( UDP Port ) VDR : Video Disk Recorder ( Video Kaydetme Cihazı ) V: VDR için opsiyon ( Yalnızca Linux X86 için ) # xx yy ; xx = dvb-s Kart Sayısı # xx yy ; yy = Kart tarafından Kullanılan com portu V: { F0 35 } W: komutu, kendi cihazindaki kartin nasil kullanilacagini, ve paylasima nasil verilecegini kararlayan bir komuttur: ( Bu komutun açıklaması için Kraksen arkadaşıma teşekkürler. ) W: { 0A 0B 0C } P001 P002 P003 ... AA= Slot numarasi (1 den 8'e kadar) 01, 02 v.s. BB= Lokal kullanim haklari 00= Karti kullanma 01= Karti tüm Pid'lere kullan 02= Karti sadece belirtilen Pid'lere kullan CC= Networkte Paylasim haklari 00= Karti paylasma 01= Karttaki tüm Pid'leri paylas 02= Karttaki sadece belirtilen Pid'leri paylas P'ler ise Pid numaralari Örnek 1: Ben cihazimdaki slot 1'deki kartin tüm Pid'leri acmasini istiyorum, ve kartimin paylasima verilmemesini istiyorum. cwshare.cfg'ye W komutunu söyle giriyorum: W: { 01 01 00 } Örnek 2: Ben cihazimdaki slot 1'deki kartin tüm Pid'leri acmasini istiyorum, ve kartimin tüm Pid'lerle paylasima verilmesini istiyorum. cwshare.cfg'ye W komutunu söyle giriyorum: W: { 01 01 01 }
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bende 1 Lira Vardı. Sende 1 Lira vardı. Paraları değiştirdik, yine 1 liramız var. Bende 1 bilgi Sende 1 bilgi vardı. Bilgileri değiştirdik şimdi sende 2 bende 2 bilgi var. İşte Paylaşım Ruhu Budur....:uh.18: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
|
|
|
|
|
#2 |
![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Meslek: work
REP Puanı : 10
REP Grafiği :
![]() |
Sevgili Pasha.
Ben uzaktan bağlantı ile yani işyerimden evdeki Dream 7025in içine girip Gbox u Restart etmek istiyorum. Yalnız bunu Telnet ile yapmam gerekli. Benim sizlerden isteğim şu : Dream'e Telnet üzerinden hangi komutlarla bağlanıp, yine hangi komutlarla Gbox'u Restart etmeliyim. Sırasıyla ayrıntılı bir cevap yazabilirseniz mutlu olurum. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 | |||||||||||||||||||||||
![]() Öğrenmeye Devam Ediyor
Meslek: Öğreten-Öğrenen
REP Puanı : 155
REP Grafiği :
![]() ![]() |
2.modemde 21 tcp portu olarak 1.maddedeki ip yönlendir. 3.işyerinden bilgisayarda başlat çalıştırdan telnet 192.168.2.2 (bu benim lokaldaki dreamın ipsi sen de kendi net ipni veya dns adresini yazıyorsun) yaz ve entere bas 4. login:root passord:yazarken görünmeyen dreamın şifresini gir entere bas ardından giriş yapmışsan eğe reboot yaz entere bas işmem tamam kolay gelsin Konu yilmaz02 tarafından (09-08-2007 Saat 04:41 AM ) değiştirilmiştir.. Sebep: düzenleme |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#4 |
REP Grafiği :
![]() |
Teşekkürler KArdeş. ellerine sağlık. Ben aynı yoldan IP yerine DNS adresini yazarak hallettim.
|
|
|
|
|
|
#5 | |||||||||||||||||||||||
![]() Site Sahibi
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2006
Meslek: serbes meslek
REP Puanı : 22325
REP Grafiği :
kolay gelsin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bende 1 Lira Vardı. Sende 1 Lira vardı. Paraları değiştirdik, yine 1 liramız var. Bende 1 bilgi Sende 1 bilgi vardı. Bilgileri değiştirdik şimdi sende 2 bende 2 bilgi var. İşte Paylaşım Ruhu Budur....:uh.18: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#6 |
REP Grafiği :
![]() |
Allah razı olsun sizden. Durum halledilmiştir.
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() Yönetici
REP Puanı : 1630
REP Grafiği :
faydalı bilgiler tşk
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() Kayıt Tarihi: Oct 2008
REP Puanı : 50
REP Grafiği :
![]() |
Çok değerli bir kaynak olmuş...
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() Eski Üye
REP Puanı : 20
REP Grafiği :
![]() |
Ben cwshare.cfg dosyasında bir de S ile başlayan bir satır (opsiyonel) olduğunu ve W 'ye benzer bir kullanımı olduğunu duydum. Kullanımı ( veya W satırından farkı) hakkında bilgisi olan varmı?
Örnek: S: { 03 02 02 } 23F6 247E 1D5B 1D56 13EF |
|
|
|
|
|
#10 |
![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
REP Grafiği :
![]() |
Eline sağlık usta teşekkürler
|
|
|
|
![]() |
| Reklam | ||||
|
| Paylaşmak Güzeldir |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Etiket |
| gbox, komutları |
| Konu Araçları | |
| Stil | |
|
|
| Uyduhane.Com kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız RoMeO email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler! | FORUM KURALLARI . |